Κλεάνθης Κλεάνθους – Παιδοενδοκρινολόγος

 

Ο Κλεάνθης Κλεάνθους γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, σπούδασε Ιατρική στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου, από όπου αποφοίτησε το 2004, ενώ κατόπιν εξετάσεων έλαβε την πιστοποίηση του ΔΟΑΤΑΠ.

Ειδικεύθηκε στην Παιδιατρική στην Γ’ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αττικό Νοσοκομείο και έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας το 2016. Στη συνέχεια παρέμεινε επί 3 χρόνια ως ακαδημαϊκός υπότροφος, πλήρους απασχόλησης, στη Μονάδα Παιδοενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού & Σακχαρώδους Διαβήτη υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας Αναστάσιου Παπαδημητρίου, που ήταν και ο επιβλέπων της διδακτορικής του διατριβής με θέμα «Μικτή μακροχρόνια μελέτη του ρυθμού αύξησης των ελληνοπαίδων σχολικής ηλικίας», την οποία ολοκλήρωσε το 2019.

Ακολούθως υπήρξε επιμελητής του τμήματος Παιδιατρικής-Εφηβικής Ενδοκρινολογίας & Διαβήτη του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών με διευθυντή τον Δημήτριο Παπαδημητρίου για 2 έτη, ενώ τον τελευταίο χρόνο παρείχε υπηρεσίες με προγραμματισμένες επισκέψεις ασθενών ανά μήνα εντός του American Medical Center στη Λευκωσία.

Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει συμμετοχή σε κλινικές μελέτες, συγγραφή επιστημονικών άρθρων, παρουσίαση επιστημονικών ανακοινώσεων σε διεθνή συνέδρια καθώς και συμμετοχή στη συγγραφή του βιβλίου των πρωτοκόλλων αντιμετώπισης των συχνότερων παιδιατρικών νοσημάτων της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα τη Διαβητική Κετοξέωση. Συμμετείχε στα μαθήματα των φοιτητών, των ειδικευομένων της κλινικής και του Παιδοενδοκρινολογικού – Παιδοδιαβητολογικού Ιατρείου.

 

Σεμινάρια

 

1) Πλήρης Εκπαιδευτής σε Σεμινάρια Ανανηπτών στην: ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΓΝΟΥ Το Σεμινάριο έχει εγκριθεί και πιστοποιηθεί από το Ευρωπαικό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council, ERC).

2) Πλήρης Εκπαιδευτής σε Σεμινάρια Ανανηπτών στην: ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ (BLS) και τον ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΠΙΝΙΔΙΣΜΟ. Το Σεμινάριο οργανώνεται σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει πιστοποιηθεί από το Ευρωπαικό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council, ERC).

3) Εκπαιδευτής σε Σεμινάρια Εκπαιδευτών (BLS/AED INSTRUCTOR TRAINER) στη: ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ και τον ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΠΙΝΙΔIΣΜΟ. Το Σεμινάριο οργανώνεται σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει πιστοποιηθεί από το Ευρωπαικό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council, ERC).

4) Εκπαίδευση στο Σεμινάριο Ανανηπτών στην: EΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ της ΖΩΗΣ στα ΠΑΙΔΙΑ (EPLS). Το Σεμινάριο οργανώνεται σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει πιστοποιηθεί από το Ευρωπαικό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council, ERC).